LUONNOLLISIA RAAKA-AINEITA
Leksandsilla leivomme aitoa, kotipaikkakunnallemme tyypillistä täysjyvänäkkileipää. Leivonnassa käytetään ainoastaan luonnon omia raaka-aineita. Valmistamamme näkkileivän tärkein raaka-aine on laadukas ruis. Rukiimme hankimme tarkoin valikoiduilta, ”Svensk Sigill” sertifioinnin saaneilta sopimusviljelijöiltä. Heistä kauimmaiset ovat vain 340 km päässä leipomostamme.
Sertifiointi tarkoittaa käytännössä sitä, että voimme jäljittää viljan aina niille maatiloille mistä ne ovat lähtöisin. Maatilat noudattavat tarkoin niitä sertifioinnin saamiseksi annettuja ehtoja jotka European Food Safety Authority on asettanut. Leivonnassa käyttämiemme jauhojen laadun varmistamiseksi jauhamme kaiken sopimusviljelijöiltä saapuvan viljan leipomomme yhteydessä olevassa, omassa myllyssä.
Modernin laitteiston ja ensiluokkaisien raaka-aineiden ohella yksi tärkeä laaduntekijä on osaava ja motivoitunut henkilökuntamme. Korkea ammattitaito yhdistettynä ensiluokkaisilla raaka-aineilla ja perinteisillä valmistusmenetelmillä tekevätkin Leksandsin näkkileivistä korkealaatuista ja maukasta. Tänä päivänä olemme Ruotsin modernein ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja. Kunnianhimomme on tarjota kuluttajille korkealaatuista näkkileipää, ei olla suurin.